Cool Woman; Femke de Wit Shopinstijl.nl

Femke de Wit is moeder van 3 kinderen en runt ze met veel plezier haar website www.shopinstijl.nl. Dit is een inspiratieplatform waar ze beelden van verschillende interieurs verzameld en daar de producten bij zoekt. Op deze manier heb je gelijk een link naar de webshop waar je de producten kunt aanschaffen en hoef je niet te zoeken. Daarnaast is Femke ook werkzaam als freelance projectmanager.

Wat inspireert je om te doen wat je doet?
Wij kochten 3 jaar geleden een nieuw huis en dat huis moest helemaal verbouwd worden. Toen heb ik een Pinterest board aangemaakt met dingen die ik leuk vind. Het kwam vaak voor dat ik mooie beelden zag, maar dan de informatie van waar iets te koop was niet kon vinden. Toen dacht ik als ik dit probleem heb, dan moeten heel veel mensen dit probleem hebben en zo is het begonnen.
Je hebt 3 kinderen. Hoe bevalt het moederschap tot nu toe?
Ik vind het super! Het is altijd een grote droom van mij geweest om moeder te worden. Voor mij zijn mijn kinderen echt de leukste kinderen van de wereld en ik ben er ontzettend blij mee. Natuurlijk zijn er momenten dat het soms wat zwaarder is in bepaalde situaties, maar het plezier voert de boventoon.

Hoe bevalt de combinatie tussen moederschap en ondernemen?
Ik ben juist gaan ondernemen omdat ik moeder werd. Het is misschien de omgekeerde volgorde, maar het geeft mij juist meer vrijheid. Ik werkte bij een redelijk flexibel bedrijf, maar ik merkte dat als ik mijn kinderen op tijd wilde ophalen ik om een bepaalde tijd de laptop moest dichtklappen terwijl het werk nog niet af was. Het voelde voor mij gewoon niet prettig en alsof ik aan beide kanten tekort schoot.

Is er iets veranderd in je productiviteit of in je workflow sinds je kinderen hebt?
Vroeger kon ik er nooit zo goed tegen als mensen hun laptop vroeg dichtklapten en daar ben ik er nu ook één van geworden. Niet dat hij niet meer opengaat in de avond als iedereen op bed ligt, maar ik moet mijn kinderen halen, dus ik heb gewoon een deadline. Als persoon ben ik wat softer geworden en laat ik dingen wat meer gaan.

Wat is voor jou de ultieme balans?
Waar ik naar uitkijk is dat als iedereen straks op school zit, dat ik alleen kan werken onder schooltijd. Dan kan ik 5 dagen werken tot 15:00 uur en dat ik niet afhankelijk ben van andere mensen en heb ik geen oppas meer nodig. Zodat ik mijn kinderen zelf naar school kan brengen en zelf kan ophalen. En voor nu is het eigenlijk de balans als het een gewone week is en er geen gekke dingen gebeuren en iedereen in zijn flow zit. Wat ik ook probeer is om in de vakanties niet te werken. In de zomervakantie is het lastig omdat het 6 weken is en dat gaat nog niet, maar bijvoorbeeld in de herfstvakantie doe ik heel erg mijn best om zelf ook vrij te zijn.

Zijn er momenten in de week dat je eigenlijk wel de tijd hebt om te ontspannen, maar dat je die tijd niet pakt?
Er zijn tussendoor altijd voldoende momentjes op even te ontspannen, als de kindjes lekker aan het spelen zijn bijvoorbeeld en mijn werk is zo leuk dat dat ook vaak als ontspanning voelt. Maar echte tijd voor ontspanning is eigenlijk in de avond. 3 kinderen alleen op bed leggen is best een hele onderneming en daarom ben ik eigenlijk altijd rond etens- en bedtijd thuis. Daarna kan ik natuurlijk weer makkelijker andere dingen doen. Maar als ik overdag alleen met de kinderen ben, dan ben ik in de avond gewoon gaar en komt er niet meer zoveel uit mijn vingers.

Welke tip zou jij willen meegeven aan moeders die ondernemen op het gebied van moederschap en het gebied van ondernemen?
Op het gebied van moederschap om het allemaal iets meer los te laten. Bij de eerste zat ik er echt bovenop en wilde ik bijvoorbeeld dat ze er leuke kleertjes aan had, ging ik nooit zonder een goed gevulde luiertas naar buiten en deed in mijn uiterste best om alleen houten speelhout in huis te laten. Nu met 3 kan ik niet altijd met elk detail rekening houden en focus ik me op de dingen waarvan ik vind dat ze echt echt toe doen. Het is niet dat ik de rest niet meer belangrijk vind, maar ik probeer het voor mezelf (en dus uiteindelijk ook voor de kinderen) iets meer behapbaar te houden.

En op het gebied van ondernemen is mijn tip om het gewoon te doen. Met minimale middelen ben ik ervoor gegaan en heb ik een website neergezet en heb ik mezelf aangeleerd hoe een affiliate marketing bedrijf werkt. Natuurlijk gaat het met vallen en op staan en de weg is lang, maar je komt er wel. En op beide vlakken dat je niet alles zelf hoeft te doen ook thuis niet.

Is er een plek, een koffietent, yogastudio maakt niet uit wat in je omgeving die je mee zou willen geven als tip?
Wij houden ervan om uit eten te gaan, een drankje te drinken of naar de bios te gaan.
De jong in de Hofbogen en Bistro Du Bac op het Deliplein vinden we hele fijne plekjes, bij de pleinbioscoop in Rotterdam hebben we fijne avonden gehad en naar de de UEB West (bij ons om de hoek) gaan we ook graag.

Alles over Shopinstijl.nl kun je vinden op de website en via Instagram
Fotocredits: Prisca Visser

Brigitte
bhoogdorp@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie