Cool Woman: Lisette Kaptein

Lisette (34) runt de populaire blog Kleinerotterdammer.nl, ze is freelance marketing en communicatie adviseur en moeder van 2 prachtige jongens, Boris (9 maanden) en Ruben (3,5 jaar). Onlangs schreef ze haar eerste reisgids ‘’Rotterdam met kids’.’Een reisgids over twee van haar favoriete onderwerpen, namelijk Rotterdam en kinderen.

Hoe vind je het moederschap nu je van 1 naar 2 kinderen bent gegaan?
Het bevalt goed, maar het is wel heel anders! Het is een stuk drukker omdat je je aandacht echt over 2 personen moet verdelen, maar ik had het wel heftiger verwacht dan dat ik het ervaar. En je moet ook wel, dus je gaat gewoon.

Hoe bevalt de combinatie tussen moederschap en ondernemen? Is het heel anders dan in loondienst?
Het is echt veel beter. Het is ook één van de redenen dat ik destijds heb besloten om voor mezelf te beginnen. Mijn man zit voor zijn werk veel in het buitenland en daardoor moet ik thuis veel regelen. Toen ik echt van 09:00 uur tot 17:00 uur voor een baas moest werken was ik veel minder flexibel doordat ik echt op een bepaalde locatie verwacht werd. Ik had het gevoel dat ik echt de hele dag aan het rennen was. Nu werk ik meer uren in de week, maar kan ik deze zelf flexibel indelen.

Zijn er dingen in het moederschap waar je zakelijk gezien tegenaan loopt?
Dat ik geneigd ben om te veel opdrachten aan te nemen, omdat ik alles leuk vind om te doen. Het zou beter voor mezelf zijn als ik iets vaker nee zou zeggen tegen sommige opdrachten.

Hoeveel dagen in de week werk je?
4 dagen in de week werk ik vanuit een werkplek buiten huis en 1 dag in de week ben ik thuis bij de jongens.

Wat doe jij om je werk helemaal los te laten wanneer je met je gezin bent?
In mijn hoofd speelt het altijd wel mee, maar het helpt om mijn telefoon en mijn laptop echt weg te leggen of in mijn tas te leggen. We hebben daar thuis ook echt afspraken over. Als we thuis zijn met de jongens dan leggen we de telefoon echt weg en kijken we er 1 keer per dag op om te kijken of we iets gemist hebben. Soms pak je uit gewoonte je telefoon en ben je toch weer bezig met social media of met je mail. Als we tijd besteden met het gezin proberen wij er wel echt rekening mee te houden.

Wat is voor jou de ultieme balans?
Voor mij is de balans zoals ik hem nu heb fijn, omdat het mij de gelegenheid geeft om de opdrachten te doen die ik wil doen. Wanneer je kijkt naar echt de ultieme balans, dan zou ik idealiter meer tijd met de jongens door willen brengen.

Je hebt op 2 locaties een flexwerkplek, waarom heb je daarvoor gekozen?
Voor mij werkt thuiswerken niet en daarbij vind ik het ook prettig om even uit huis te zijn. We hebben ook een aantal dagen opa’s en oma’s over de vloer, dus dan is het fijn om weg te zijn. Het is natuurlijk heel gezellig, maar dan kom je niet echt aan werken toe. Daarnaast vind ik het ook fijn om andere mensen om mij heen te hebben. Daar krijg ik ook echt energie van.

Wat doe jij om je te ontspannen?
Dat doe ik eigenlijk veel te weinig en ik weet dat ik dat eigenlijk meer zou moeten doen. Wanneer ik het een hele tijd niet heb gedaan, dan merk ik het echt aan mezelf. Al is het alleen al door een rondje door te stad lopen.

Welke tip zou jij willen meegeven aan moeders die ondernemen? Over het moederschap of over ondernemen?
Om wel echt naar buiten te gaan en buiten de deur te werken. Om mensen en een omgeving op te zoeken waar je je prettig bij voelt en waar je energie krijgt.

Wat zijn jouw plekjes in Rotterdam om te ontspannen?
Van restaurant Oliva in Rotterdam en ontbijten bij Lilith word ik heel blij. Ik vind het ook fijn om lekker doelloos over de Meent of de markt wandelen om even je hoofd leeg te maken.

Meer over Lisette kun je vinden op www.kleinerotterdammer.nl

Fotocredits: Prisca Visser

Brigitte
bhoogdorp@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie