Cool Woman; Sabine van Zeijl

Sabine van Zeijl (31) is na haar studie direct begonnen in de media met de  intentie om iets vóór de camera te gaan doen. Echter al snel trok juist een baan achter de camera  haar interesse. Na in die tijd heel veel leuke dingen te hebben gedaan op productiegebied, was het na een ‘entrepreneurship weekend’ dat Sabine besloot om voor zichzelf te beginnen. Als dochter van twee ondernemers was het een logische stap. Ze startte succesvol met een eigen PR bureau in Rotterdam en na een aantal jaar maakte ze de stap naar een freelance bestaan in de marketing & PR. Ze staat nu op het punt om moeder te worden, ze is een echte sportfanaat en dus ook ondernemer. Genoeg stof voor een leuk interview.

Je wordt bijna moeder, vind je het spannend?
Ja, heel spannend. Ik heb altijd mijn eigen pad bewandelt en dingen gedaan die ik leuk vind. Dan komt opeens het moment dat je 30 wordt en je een afweging gaat maken om wel of geen moeder te willen worden. Het is spannend hoe het straks zal gaan met je tijd en je vrijheid. Nu kun je veel dingen spontaan doen, maar met een baby moet je er toch meer over na gaan denken.

Wanneer je moeder wordt heb je vaak een beeld in je hoofd van hoe je wil dat het zal gaan. Wat voor soort moeder zou jij willen zijn?
Mijn moeder is Spaans en de Spaanse opvoeding is duidelijk en wat strenger dan hier in Nederland. Daardoor weet ik heel goed wat mijn grenzen zijn en het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik hoop dat ik dat ook mee kan geven aan mijn kind.

Als je één ding zou mogen kiezen. Wat zou je aan je kind willen aan je kind willen meegeven, waarvan je denkt dat hij er later nog profijt van heeft?
Ik ben zelf van mening dat als je mensen dingen gunt, je het altijd terug krijgt. Investeer daarom altijd in mensen. Ik hou heel erg van positiviteit. Negativiteit probeer ik juist zoveel mogelijk te vermijden. Ook als je je even niet prettig voelt. Durven los te laten en doorgaan. We leven nu in een tijd dat je heel veel dingen kunt doen en ik hoop dat ik mijn kind kan stimuleren om te reizen en daarnaast zou ik ze ook gewoon heel veel liefde mee willen geven.  

Je bent zelfstandig ondernemer, het is dan heel verleidelijk om veel te willen werken. Hoe hoop jij gedurende de dag je balans te vinden?
Ik zal daar een ritme in moeten vinden. Het is heel fijn dat bij ons de opa’s en oma’s willen oppassen. Ook kijken we naar kinderdagopvang. Binnen de tijd dat mijn kind er niet is zal ik mijn werk moeten doen. Ik heb namelijk niet de illusie dat ik thuis kan werken met een kind. In mijn agenda zal ik heel goed moeten invullen wat en op welke dagen ik iets in kan plannen. Ik hoop dat ik op die manier dan heel gefocust en efficiënt kan werken.

Je sport veel en ik denk dat dat een inspiratiebron bent voor veel vrouwen. Je laat dit dan ook op een positieve manier online zien. Wat wil je hiermee bereiken?
Allereerst, fijn dat het op de juiste manier overkomt! Mijn doel is om vrouwen te laten zien dat het heel normaal is om te sporten tijdens de zwangerschap en dat stukje angst dat sommige vrouwen hebben omtrent sporten gecombineerd met zwangerschap weg te halen. Zelf heb ik niet heel veel last van kwaaltjes en ik denk dat een deel daarvan ook te wijten is aan het feit dat ik heel fit ben. Ik wil vrouwen inspireren om te blijven sporten tijdens de zwangerschap.

Bij 8 weken kwam ik er achter dat ik zwanger was en net daarna stond er een marathon gepland. Uiteindelijk ben ik na 30 kilometer uitgestapt omdat het heel warm was. Ik weet echter zeker dat, als ik ná de marathon er achter gekomen was dat ik zwanger was, ik hem uit had gelopen. Een bevalling zie ik ook als een soort marathon. Voor een marathon moet ik trainen, dus voor een bevalling train ik ook. Naast het fysieke stuk is het grootste gedeelte een mentaal stuk, daarom ben ik ook erg geïnteresseerd in ‘hypnobirthing’ zodat ik mentaal ook goed de bevalling in kan gaan.

Tot slot; Is er een plek, een koffietent, yogastudio etc. waar je graag komt die je zou willen delen?
QoQo op de Oostzeedijk in Rotterdam. Ze doen daar ontspanningsmassages voor zwangere vrouwen en dat vond ik heel relaxed. Lekker een uur lang liggen en er ook echt de tijd voor nemen!

Meer over Sabine kun je vinden op Instagram en op www.sabinevanzeijl.com

Brigitte
bhoogdorp@gmail.com
Geen reactie's

Geef een reactie