Cool Woman; Hanneke Peeters Rock Your World

Met het merk Rock Your World gaat Hanneke Peeters (37) als een speer. Niet iedereen verdiept zich in kristallen en essentiële oliën, maar Hanneke zorgt ervoor dat je er op een laagdrempelige manier kennis mee kunt maken. Dat je getriggerd wordt en er uiteindelijk wel interesse voor gaat ontwikkelen. In het interview vertelt ze hoe ze is begonnen en welke plannen en dromen ze nog heeft voor Rock Your World.

Kun je vertellen wie je bent en wat je achtergrond is?
In 2010  was ik eigenaresse van een lunchroom en winkel. Doordat ik van Amsterdam naar Haarlem verhuisde en meer flexibiliteit wilde, heb ik de lunchroom verkocht. Ik heb mezelf een jaar gegeven om uit te zoeken wat ik wilde doen. In dat jaar heb ik van alles gedaan en veel gereisd. Het was echt een periode die in het teken stond van zelfontwikkeling. Uiteindelijk ben ik weer gaan leren en heb ik onder andere een opleiding gedaan tot Ayurvedisch therapeut.

Hoe ben je begonnen met Rock Your World?
Door mijn opleiding kwam ik steeds vaker in contact met kristallen en oliën en dit bleef steeds terug komen. Uiteindelijk kwam ik op het idee om een platform te bieden waarmee je jezelf kan ontwikkelen door middel van o.a. positieve affirmaties. In juni 2017 hebben we de site soft gelanceerd en begin november zijn we officieel live gegaan.

Wat betekenen kristallen voor jou?
Ze betekenen heel veel voor mij en heel het huis ligt er vol mee. Elke ochtend start ik de dag met yoga. Ik heb altijd een kristal in mijn hand om een extra intentie voor de dag te zetten. Ook merk ik dat het een positief effect heeft op kinderen. Vaak vinden kinderen die hier over de vloer komen de stenen echt interessant. Het doet wat met ze en dat vind ik leuk om te zien. Voor mezelf is het echt een verrijking.

Wat wil je meegeven aan mensen die kristallen bij jou kopen?
Dat ze positieve energie toelaten in hun lichaam. Dat ze zichzelf de tijd en de ruimte gunnen om bezig te zijn met hun persoonlijke ontwikkelen en dat ze een kristal als ondersteuning gebruiken om hen daaraan te herinneren.  Ik gun ze dat alles soepel verloopt in hun lichaam en dat ze een positieve flow en mind krijgen.

Op Rockyourworld.nl kom ik meerdere keren het woord zelfliefde tegen. Wat betekent zelfliefde voor jou?
Heel sterk verbonden zijn met je hart. Dat je weet waar je blij van wordt. Dat je keuzes kunt maken die bij je passen. Dat er minder energie gaat naar dingen waar je minder blij van wordt. Dat je grenzen durft aan het geven en nee zeggen is hierbij een belangrijk aspect.

Je bent naast ondernemer ook moeder. Hoe bevalt de combinatie moederschap en ondernemen? Heel goed! Ik kan mijn eigen tijd indelen. We hebben inmiddels een kantoor buitenshuis. Vroeger kon ik heel streng voor mezelf zijn en mocht ik echt niet kijken naar mijn e-mail in het weekend. Nu ben ik daar minder streng in en kijk ik voor mezelf naar wat de juiste balans is. Ik wil mijn zoon het voorbeeld geven dat het ook anders kan. Dat je niet persé een 9-5 baan hoeft te hebben. Het fijne van ondernemen is dat ik nooit echt hoef te racen om hem op te halen.

Ondernemen kan soms heel hectisch zijn. Wat doe jij om te ontspannen?
Ik ga heel graag naar buiten en in de ochtend doe ik  yoga. Het liefst ga ik elke dag een half uur naar buiten om te wandelen. Uit eten en naar de bioscoop zijn ook dingen waar ik heel blij van word.  

Hoe ziet jouw week eruit wanneer je de ultieme balans hebt?
Eigenlijk heb ik al een hele fijne balans gevonden. 3 dagen in de week werk ik echt fulltime en op andere dagen kan ik ook een aantal uur pakken. De week bestaat uit werk, tijd met mijn zoon, partner, tijd met vriendinnen en momenten voor mezelf.

Welke dromen heb jij nog voor Rock Your World
Ik heb heel veel dromen voor Rock your World. Ik zou graag willen uitbreiden met extra tools, extra oliën, een kinderlijn en een boek. Ook zou ik overal op de wereld te koop willen zijn en dat daarmee zelfliefde echt een thema wordt.

Heb je een tip voor moeders die zouden willen beginnen met ondernemen, maar het spannend vinden omdat ze een gezin hebben?
Niet te snel denken in beperkingen, maar echt een plan maken. Wat kan er gebeuren? Zet stapsgewijs je business op, spaar en gun jezelf een jaar. Bedenk hoe jouw ideale werkweek eruit ziet en denk goed na over wie jij bent. Wat is jouw rol binnen je bedrijf? Ben jij bijvoorbeeld een goede manager? Bedenk van tevoren goed hoeveel tijd en geld het kost.

Tot slot; Is er een plek, een koffietent, yogastudio maakt niet uit wat, in je omgeving die je mee zou willen geven als tip?
Mica koffiebar! Zij schenken de allerlekkerste koffie.

Inmiddels heeft Hanneke ook een selfcare-store in Haarlem centrum geopend waar je de collectie kunt ruiken, bekijken en advies kunt vragen (Rock Your World, Schagchelstraat 32, Haarlem). Meer over Rock Your World kun je vinden op www.rockyourworld.nl en via Instagram.

Fotocredit: Nanda Hagenaars

Brigitte
bhoogdorp@gmail.com
5 Reactie's
 • Royal CBD
  Geplaatst op 17:05h, 01 augustus Beantwoorden

  Hi, Neat post. There is an issue along with your site in web explorer, would test this?

  IE nonetheless is the market leader and a large element of people will miss your fantastic writing due to this problem.

  Review my blog post Royal CBD

 • free xbox codes
  Geplaatst op 00:19h, 19 augustus Beantwoorden

  Hello there! Do you know if they make any plugins
  to help with SEO? I’m trying to get my blog to rank for
  some targeted keywords but I’m not seeing very good success.
  If you know of any please share. Thanks!

 • Leonore
  Geplaatst op 02:36h, 25 augustus Beantwoorden

  My partner and I absolutely love your blog and find nearly all of your post’s to be just what
  I’m looking for. Does one offer guest writers
  to write content in your case? I wouldn’t mind writing a
  post or elaborating on most of the subjects you write with regards to here.
  Again, awesome blog!

  My blog – Leonore

 • cope4u.org
  Geplaatst op 12:36h, 06 oktober Beantwoorden

  Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?
  My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing many months
  of hard work due to no data backup. Do you have any methods to stop hackers?

  Look into my blog post; cope4u.org

 • bandarq
  Geplaatst op 15:43h, 25 oktober Beantwoorden

Geef een reactie