Cool Woman: Newborn Fit Mama’s Kimberly Mutzers

Kimberly helpt met haar bedrijf Newborn Fit Mama vrouwen door heel Nederland om na hun bevalling weer in shape te komen. Na de geboorte van mijn zoon George ben ik met haar aan de slag gegaan om weer even wat handvatten te krijgen met betrekking tot eten en sporten en dit heeft ze 12 weken lang heel erg liefdevol gedaan. Ze helpt niet alleen met concrete tips en video’s, maar koppelt daar ook een stukje mindset aan waardoor het allemaal heel behapbaar wordt.

Hoe is Newborn Fit Mama ontstaan?
Wat de trigger is geweest, is dat ik bezig was met mijn eigen bedrijf en een vriendin van mij in dezelfde tijd is bevallen. Zij heeft een zware bevalling gehad en daarna een zware herstelperiode en zij heeft mij toen gevraagd of ik haar niet kon helpen. Toen heb ik gezegd datik dat wel kan en dat ik dat ook eigenlijk heel erg leuk vind. Die doelgroep spreekt mij namelijk heel erg aan. Zwanger zijn is heel mooi en er is zoveel liefde en aan de andere kant kan het ook zwaar zijn. Daarna komt de focus weer op fit worden, maar je moet ook een nieuwe balans vinden in je leven met een kindje en dat kan soms erg lastig zijn.

Hoe bevalt de combinatie tussen moederschap en ondernemen?
Het bevalt goed, maar soms is het wel dubbel. Aan de ene kant is het heel fijn, want ik zie Ramos heel erg veel omdat ik thuis ben en ik kan hem borstvoeding geven wanneer dat nodig is. Wel is Ramos 2 dagen per week weg, zodat ik die dag door kan werken en sessies kan geven.

Ik moet voor mezelf heel goed afbakenen wanneer ik werk en wanneer ik vrij ben. Daarnaast is het soms heel verleidelijk als ik een mailtje krijg van een moeder om niet direct te reageren. Als ik met Ramos ben en ik heb heel de dag gewerkt, dan moet ik wel tegen mezelf zeggen: ‘s avonds is het gewoon klaar, dan is het rust, privé tijd en geen werktijd meer.

Wat ik doe is dat ik standaard een aantal werkdagen heb en die probeer ik zo goed mogelijk te benutten. En dan deel ik mijn tijd ook nog in aan dingen die ik voor mezelf wil. Bijvoorbeeld 2 of 3 uurtjes, als Ramos in bed ligt en voordat ik zelf naar bed ga, deel ik echt in als tijd voor mezelf en dan ga ik sporten, lekker op de bank liggen of wat dan ook.

Is er iets waar je je tijdens je zwangerschap heel druk om maakte wat uiteindelijk is meegevallen?
Ik was tijdens mijn zwangerschap echt relaxter dan ooit. Tijdens de kraamtijd had ik daar meer last van dan tijdens de zwangerschap. Toen begon ik mij drukker te maken over de Newborn Fit Mama sessies en of deze vol zouden komen en dat betekent dat je vooruit moet werken en dat heb ik ook gedaan tijdens mijn verlof. Tijdens die periode hadden we ook nog geen routine en nu achteraf denk ik: natuurlijk was er geen routine, dat kost gewoon tijd.

Kun je voor mij omschrijven hoe je ideale week eruit ziet waarin je alles combineert? Wat is voor jou de ultieme balans?
50/50 tussen werken en vrij zijn, dat zou ideaal zijn. Ik vind het heerlijk om met Ramos iets te gaan doen en ook voor mezelf iets doen vind ik gewoon fijn. Ik hoef van mezelf echter niet altijd dingen te doen, daar ben ik vrij relaxed in. Ik kan prima de hele dag thuis zijn wanneer ik vrij ben. Mijn werk vind ik ook heel leuk. Soms hoor je weleens mensen zeggen, shit ik moet morgen weer werken, dat heb ik echt nooit. Maar ik zou ook niet fulltime willen werken, omdat ik het ook heel fijn vind om bij Ramos te zijn. Helaas is dat op het moment nog niet zo, maar dit is het ideale beeld.

Welke tip zou jij willen meegeven aan moeders die ondernemen?
Alles staat of valt met een goede planning. Als je niet goed plant, dan ben je de hele dag maar wat aan het doen en dan kom je misschien niet helemaal waar je wil zijn. En dat geef ik de mama’s van het programma altijd mee. Als ik op een dag niet weet wat ik ga doen, dan kom ik ook niet ver die dag. Als ik echter goed plan, dan merk ik dat het veel relaxter is en dat zowel op korte termijn, maar ook op lange termijn. Ik baken alles af en ook al zijn er dingen waardoor er nog meer inkomsten binnenkomen, ik ben ook moeder en dat vind ik erg belangrijk. Belangrijk is dat je voor jezelf bepaalt wat belangrijk is.

Meer informatie over Kimberly en Newborn Fit Mama kun je vinden op de website www.newbornfitmama.nl en via Instagram

 

Tags:
Brigitte
bhoogdorp@gmail.com
1Reactie

Geef een reactie